Barcelona

TRIBUNALS

Un bar contra els veïns

| L'establiment demandarà un ciutadà que no deixava entrar els tècnics a casa per mesurar el nivell de so | L'Ajuntament aixeca les restriccions sobre el local
Jordi Panyella
El bar objecte del litigi és al número 8 del carrer Tossa

El bar objecte del litigi és al número 8 del carrer Tossa
PERE VIRGILI

La faula del caçador caçat pot tenir al barri d'Horta de Barcelona una nova i renovada versió derivada de l'enfrontament que des de fa anys mantenen els propietaris d'un bar situat al número 8 del carrer Tossa i els veïns que viuen a l'edifici, a causa del soroll que genera el local d'oci. El que va començar com una denúncia dels veïns contra el propietari del bar La Krypta, es convertirà ara en una demanda de l'establiment en contra dels veïns "per no permetre l'entrada dels tècnics que havien de comprovar el nivell sonor dins dels domicilis".

L'establiment, adherit a l'Associació Municipal Barcelonina de Locals d'Oci Nocturn, considera que l'actitud dels veïns ha anat en contra dels seus interessos, ja que l'Ajuntament els va obligar a reduir l'activitat a un horari que no generés molèsties mentre no poguessin demostrar que s'havia resolt el problema del soroll.

La reducció horària la va dictar l'Ajuntament el 5 de febrer del 2004 i, des d'aleshores, el local es va veure obligat a tancar a les deu del vespre. Els responsables de l'establiment es van posar a treballar per recuperar l'horari normal de funcionament i, segons l'expedient municipal del cas, es van arribar a gastar 80.000 euros en la insonorització del local.

Ordre judicial

Per poder comprovar fins a quin punt continuaven les molèsties, el 20 de setembre del 2005 es va fer la primera petició als veïns per poder entrar al seu domicili i mesurar els nivells acústics. Però aquests s'hi van negar, i ho van fer de forma successiva. Aleshores es va haver de recórrer a un jutjat que l'any 2007 va dictar una ordre autoritzant l'entrada en aquest domicili per fer la prova.

Va ser l'Ajuntament, a través del districte d'Horta-Guinardó, qui va optar per recórrer als tribunals, ja que eren els seus tècnics els que havien de fer les comprovacions sobre el nivell de so.

Un cop feta l'entrada al domicili i després de les correccions necessàries, l'Ajuntament ha acabat per aixecar les restriccions i així ho va comunicar al bar dilluns passat. Els propietaris consideren que l'actitud dels veïns ha endarrerit almenys dos anys la decisió municipal, i és per això que es consideren lesionats en els seus interessos i demanaran una indemnització que pot arribar als 300.000 euros.

Tot i no pronunciar-se sobre el cas del carrer Tossa perquè no el coneix, l'advocat Lluís Gallardo, especialista en temes de soroll, va advertir ahir que moltes vegades els locals denunciats actuen amb picaresca. "Fan una mínima reparació i pretenen aconseguir el permís per reprendre l'activitat i els veïns no es deixen prendre el pèl", explica. En un futur, la llei obligarà els veïns a permetre l'entrada a casa per contrastar amb una prova tècnica i objectiva la seva denúncia.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 37. Dijous, 5 de febrer del 2009

Recomana

tanca

PDFs - Barcelona

Dijous, 5 de febrer del 2009

Especials

Edicions locals

<<

Febrer

>>
<<

2009

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

El meu AVUI

Registrar-me

Última hora de l’edició AVUI.cat

  • A+